Woda ¬ródło Żywiec
Woda ¬ródło Żywiec to naturalna woda Ľródlana czerpana z głębinowego Ľródła zlokalizowanego u podnóża Góry Żar – Międzybrodzie Żywieckie w Beskidzie Żywieckim, gdzie przyroda zachowała sw± naturaln±, niczym nieskażon± postać. Filtrowana przez setki lat, dociera na powierzchnię z głęboko¶ci 35 metrów.
Woda ¬ródło Żywiec pochodzi ze złóż o udokumentowanych zasobach, izolowanych geologicznie od zanieczyszczeń zewnętrznych. Wyróżnia się pierwotn± czysto¶ci± mikrobiologiczn±, stałym i naturalnym składem chemicznym oraz zawarto¶ci± mikro - makroelementów w ilo¶ci i proporcjach korzystnych dla zdrowia.
Rozlewnia wody ¬ródło Żywiec zlokalizowana w Międzybrodziu Żywieckim to zakład z ogromnymi tradycjami. Ponad 80 lat do¶wiadczenia, nowoczesna technologia oraz niezmiennie najwyższa jako¶ć wody zaowocowały uzyskaniem wyróżnień i certyfikatów.
Zawarto¶ć minerałów w naturalnej wodzie Ľródlanej ¬ródło Żywiec:
KATIONY
ANIONY
wodorowęglany HCO3-
160,00 mg/l
Suma składników mineralnych
265,72 mg/l
Woda ¬ródło Żywiec to niskozmineralizowana górska naturalna woda Ľródlana, dzięki czemu:
- kawa i herbata s± zawsze klarownie czyste, bez zmętnień i osadów;
- wszystkie napoje i zupy zawsze zachowuj± naturalny smak;
- niska zawarto¶ć sodu sprzyja utrzymaniu prawidłowego ci¶nienia krwi i smukłej sylwetki;
- niska zawarto¶ć wapnia i wodorowęglanów czyni z wody ¬ródło Żywiec najlepsz± wodę do gotowania w czajniku i ekspresach, w których nigdy nie wytr±ca się kamień, a których czas użytkowania radykalnie wydłuża się.
Woda ¬ródło Żywiec to woda pierwotnie czysta oraz wolna od zanieczyszczeń chemicznych i bakterii.
Nowoczesna technologia mycia, dezynfekcji butli oraz rozlewu czyni z wody ¬ródło Żywiec wodę bezpieczn± do bezpo¶redniego przygotowywania posiłków oraz do bezpo¶redniego spożycia nawet przez małe dzieci.
Potwierdzeniem wysokiej jako¶ci wody ¬ródło Żywiec s±: